Perustiedot

Pizzeria Da Baffetto on yksi Rooman tunnetuimmista ja suosituimmista pizzerioista. Se sijaitsee Rooman keskustassa, lähellä Piazza Navonaa, ja on ollut toiminnassa jo yli 50 vuoden ajan. Da Baffetto tarjoaa perinteisiä roomalaisia pizzoja, joille on tunnusomaista ohut ja rapea pohja sekä herkulliset täytteet. Pizzeria on avoinna lounasaikaan ja illallisaikaan, ja siihen mahtuu noin 120 asiakasta.

Da Baffetto on suosittu paitsi paikallisten myös turistien keskuudessa, ja ruuhkaa voi syntyä erityisesti iltaisin. Pizzerian suosio perustuu sen korkeatasoiseen ruokaan, autenttiseen tunnelmaan ja ystävälliseen palveluun. Da Baffetossa kannattaa varautua odottamaan pöytää, mutta se on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka niille, jotka haluavat maistaa Rooman parhaita pizzoja.

Historia ja maine

Pizzeria Da Baffetto perustettiin vuonna 1964, ja se on yksi vanhimmista ja perinteikkäimmistä pizzerioista Roomassa. Pizzerian perusti Giovanni ”hevosmies” Genovese, joka oli entinen hevoskärrytaksin kuski. Hän halusi tarjota paikallisille ja matkailijoille aidon roomalaisen pizzan makuelämyksen, ja sitä hän onkin tehnyt jo yli puolen vuosisadan ajan.

Da Baffettoa on kehuttu monissa arvostetuissa matkaoppaissa ja ruokaoppaissa, ja se on saanut myös positiivista palautetta mediassa. Pizzeria on usein listattu Rooman parhaita pizzerioita käsittelevissä artikkeleissa ja blogeissa. Da Baffettolla on myös merkittävästi seuraajia sosiaalisessa mediassa, ja monet matkailijat suosittelevat sitä vahvasti vierailijoille.

Sijainti ja tunnelma

Da Baffetto sijaitsee historiallisessa keskustassa, lähellä kuuluisaa Piazza Navonaa. Pizzeria sijaitsee viehättävässä vanhassa rakennuksessa, ja sen sisustus henkii perinteistä italialaista tunnelmaa. Da Baffetossa on pitkät puupöydät ja vanhat valokuvat seinillä, mikä luo rennon ja kodikkaan ilmapiirin.

Pizzerian tunnelma on vilkas ja meluisa, ja se on täynnä ihmisiä nauttimassa herkullisista pizzoista. Da Baffetto on suosittu paikallisten keskuudessa, joten siellä voi kuulla paljon italialaista kieltä. Pöytien välissä käydään eloisia keskusteluja, ja tunnelma pizzeriassa on vilkas ja ystävällinen.

Da Baffetto on myös suosittu paikka jalkapallopelien jälkeen, ja siellä voi nähdä faneja juhlimassa voittojaan tai surffaamassa pettymyksiään. Pizzerian ulkopuolella voi joskus olla pitkä jono odottamassa pääsyä sisään, mutta se on osa pizzerian suosiota ja viehätystä. Da Baffetossa ruokailu on elämyksellinen kokemus: herkullista pizzaa, vilkasta tunnelmaa ja aitoa roomalaista charmia.

Pizzat ja muut herkut

Rooma on tunnettu maailman parhaista pizzerioistaan, ja yksi kaupungin ikonisimmista pizzerioista on Pizzeria Da Baffetto. Tämä perinteinen roomalainen pizzeria sijaitsee Via del Governo Vecchio -kadulla, lähellä Piazza Navonaa.

Pizzeria Da Baffetto on erikoistunut roomalaiseen tyyliin tehtyihin ohuisiin ja rapeisiin pizzoihin. Valikoima on laaja ja vaihteleva, ja tarjolla on perinteisiä margherita-pizzoja sekä runsaasti muita herkullisia vaihtoehtoja. Voit valita esimerkiksi pizzoja täytteillä kuten pepperoni, sienet, salami, anjovis tai artisokka. Pizzat ovat täynnä makua ja niitä leimaa tarkkaan valittu laadukas raaka-aineiden yhdistelmä.

Erityisen suosittu Pizzeria Da Baffetossa on myös Niçoise-salaatti. Tämä raikas salaatti on täynnä Välimeren makuja ja tekee sopivan raikkaan vastapainon pizzoiden runsaudelle. Salaatti sisältää tonnikalaa, vihreitä papuja, perunoita, tomaatteja ja kananmunaa, ja se tarjoillaan yleensä alkupalana tai pääruoan lisäkkeenä.

Da Baffetossa on myös tarjolla muita italialaisia herkkuja, kuten pastoja ja kalaa. Pastat ovat tuoreita ja maistuvat aivan kuin ne olisivat valmistettu kotikeittiössä. Voit valita esimerkiksi klassisen carbonaran tai bolognesen, tai kokeilla jotain hieman erikoisempaa, kuten pinaattipastaa aurinkokuivatuilla tomaateilla ja pecorino-juustolla.

Hinnat ja palvelu

Pizzeria Da Baffetossa hintataso on kohtuullinen verrattuna muihin roomalaisiin pizzerioihin. Pizzan hinta vaihtelee täytteistä riippuen, mutta yleisesti ottaen voit odottaa maksavasi noin 10-15 euroa yhdestä pizzasta. Tämä pitää sisällään myös ravintolan tarjoaman palvelun ja tunnelman.

Da Baffetossa on ystävällinen ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka auttaa mielellään valitsemaan sopivan pizzan tai annoksen. Ravintolassa on myös viihtyisä ja rento ilmapiiri, jossa voit nauttia ateriasi ystävien tai perheen kanssa.

Ravintola on avoinna päivittäin, ja kannattaa varautua jonottamaan pöytää. Erityisesti kesällä ja viikonloppuisin ravintola on erittäin suosittu turistien keskuudessa. Suosittelemme varaamaan pöydän etukäteen, jotta saat varmasti tilaa juuri haluamanasi ajankohtana.

Suosittelut ja arvostelut

Pizzeria Da Baffetto on saanut paljon positiivista palautetta niin paikallisilta asukkailta kuin matkailijoilta. Ravintola on tunnettu herkullisista pizzoistaan ja laadukkaasta palvelustaan.

Monet matkailijat ovat hehkuttaneet Da Baffettoa parhaana pizzapaikkana, jossa he ovat koskaan syöneet. Pizzat ovat haukuttu ”jumalaisiksi” ja ravintolasta on sanottu, että se edustaa täydellisesti sitä, millaisia pizzoja Roomassa tulisi tarjoilla.

Paikalliset asukkaat suosittelevat Da Baffettoa myös sen aitouden ja tunnelman takia. Ravintolan perustajan Amerigo Vespuccion perintö elää edelleen, ja se näkyy paitsi pizzojen laadussa myös ravintolan ilmapiirissä.

Kaiken kaikkiaan, jos haluat kokea aidon roomalaisen pizzan, Pizzeria Da Baffetto on ehdottomasti yksi parhaista paikoista Roomassa. Tule ajoissa, varaa pöytä etukäteen ja valmistaudu herkuttelemaan ihanilla ja autenttisilla roomalaisilla pizzoilla.

Ruuhka-ajat ja odotusajat

Pizzeria Da Baffetto on yksi Rooman suosituimmista pizzerioista, ja ruuhka-aikoina täällä kannattaa varautua jonottamaan. Erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin ravintola on usein täynnä, joten varaudu odottamaan pöytää. Jos haluat välttää suurimman ruuhkan, kannattaa saapua paikalle joko aikaisemmin tai myöhemmin päivällisajasta. Ruuhka-aikoina odotusaika voi olla jopa tunti tai enemmän, mutta useimmiten pöytä kuitenkin vapautuu suhteellisen nopeasti.

Pizzeria Da Baffetton suosio perustuu sen herkullisiin pizzoihin ja rennon mutta vilkkaan ilmapiirin. Monet paikalliset ja turistit suuntaavat tänne nauttimaan perinteisistä roomalaisista pizzoista. Ravintolassa on rajoitettu määrä istumapaikkoja, mikä johtaa jonottamiseen erityisesti suosittuna ruoka-aikoina. Kannattaa siis varautua ruuhkiin ja mahdollisiin odotusaikoihin.

Varaukset tai jonottaminen

Pizzeria Da Baffetto ei hyväksy pöytävarauksia, joten jos haluat syödä täällä, sinun täytyy jonottaa pöytää. Ravintolaan voi saapua suoraan ilman varausta, mutta täytyy olla valmis jonottamaan. Monet ihmiset jonottavatkin mielellään, sillä pizzerian maine on kiirinyt pitkälle ja moni haluaa päästä kokemaan aidon italialaisen pizzan tätä kautta.

Jonottaessa kannattaa olla kärsivällinen ja valmistautua odottamaan ulkona, sillä ravintolaan ei mahdu suuri määrä ihmisiä sisälle. On hyvä huomioida, että jonotusaika voi vaihdella riippuen päivästä, viikosta ja vuodenajasta. Suositeltavaa on saapua ravintolaan hyvissä ajoin ennen pizzalounaan tai -illallisen aikaa, jotta varmistat pöydän saannin mahdollisimman nopeasti.

Vinkit ja yhteenveto

Pizzeria Da Baffetto on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Roomassa, mutta kannattaa varautua ruuhkiin ja mahdollisiin odotusaikoihin. Jos haluat välttää suurimman ruuhkan, suositeltavaa on saapua joko aikaisemmin tai myöhemmin päivällisaikaan. Jonotusaika vaihtelee, joten kannattaa varautua odottamaan ravintolan ulkopuolella.

Pizzeria Da Baffetton pizzat ovat kuuluisia herkullisesta maustaan ja aidosta italialaisesta tyylistään. Ravintolassa on rento ja vilkas ilmapiiri, joka houkuttelee paikallisia ja turisteja. Vaikka jonottaminen voi olla hieman turhauttavaa, on monille pizzerian herkullinen ruoka kuitenkin vaivan arvoista.

Jos haluat nauttia hyvästä pizzasta Roomassa, suuntaa siis Pizzeria Da Baffettoon. Muista varautua ruuhkiin ja mahdollisiin odotusaikoihin, sillä ravintola on suosittu ja pieni. Kannattaa myös pitää mielessä, että ravintola ei hyväksy pöytävarauksia, joten pöydän saaminen edellyttää jonottamista. Lopulta kuitenkin palkintona odottaa herkullinen pizza ja aito italialainen ruokakokemus.