Rooma – Muodin vaihtoehtoinen pääkaupunki

Muotiin syventyneille Rooma tarjoaa vaihtoehdon Milanon ja Lontoon kaltaisille muotipääkaupungeille, kaupungille ominaisella vivahteella. Toisin kuin muotimaailman hektistä elämänrytmiä ja pääosin muotitalojen luomaa lifestyle -kuvaston kulloistakin kärkeä jäljittävät fanaatikot, jotka päiväperhojen tavoin tavoittelevat suunnittelijoiden ja mallistojen kautta hetken viivähdystä ajan hengen keskiössä ja siten täydellistä Ikaroksen lentoa kohti hetkessä elämisen kokemusta, roomalaiset suhtautuvat muotiin ja shoppailuun kokonaisvaltaisemmin, osana autenttista  klassista roomalaista elämäntapaa, pääkaupunkilaisen etuoikeudella. Rooma tarjoaakin erinomaiset ostosmahdollisuudet paitsi muotia tiivisti seuraaville ja erityisen maksukykyisille, myös niille jotka etsivät täydellistä ’cheap and chic’ –kokemusta.

Ostosmahdollisuudet Roomassa: Luksusta ja edullisuutta

Haute Couture ja boutiquet keskittyvät Roomassa erityisesti Via Condottin, Via Frattinan ja Via Sistinan varsille; Versacen, Pradan , Armanin, Cuccin ja muiden huippumerkkien liikkeet puolestaan Espanjalaisia Portaita reunustaville kaduille. Via Corson varrelta löytyvät ketjumyymälät ja turistien suosimat valtavirtaostospaikat Ferrarin myymälästä alkaen; samankaltainen  tarjonta, joskin ilmapiiri on enemmän paikallisten makuun, löytyy Via Cola del Rienzolta Vatikaanin pohjoispuolelta.

Uniikkeja löytöjä ja herkkuja Rooman kaupunginosissa

Trasteveren kaupunginosa on perinteisesti suosittu alue uniikkiesineitä etsittäessä; esimerkiksi kaupungin suurin kirpputori Porta Portese sijaitsee alueella, samoin lukuisia antiikkikauppoja. Muualta Roomasta antiikkikauppoja löytyy erityisesti Via Babuinolta – pääasiassa antiikkiin keskittyneitä katuja on myös ainakin Espanjalaisten Portaiden läheisyydessä.

Ruokamarkkinoista kuuluisin on Campo dei Fiori. Muista markkinoista Testacchion toriaukea on erityisesti paikallisten suosiossa; päivittäistuotteet vihanneksista kalaan ja juustosta leipomuksiin ovat tarjolla suoraan kalastajien ja lihanleikkaajien tiskeiltä, ilman turistilaumoja. Viiniä ja öljyä kotiin viemiseksi halajavan kannattaa suunnistaa johonkin kaupungin enotecoista; esimerkiksi Espanjalaisten Portaiden lähistöllä sijaitseva Enoteca Palatium myy lähes yksinomaan Lazion alueen pientuottajien viinejä ja öljyjä. Suoraan ruoka- ja ostoskulttuurin ytimeen pyrkivä hankkii itse valikoidut oliivinsa ja vie ne ’frantoioon’ eli myllyyn puristettavaksi; valmis öljy on noudettavissa yleensä seuraavan päivänä.

Rooma – Eläväinen ruokakulttuuri ja markkinoiden herkut

Rooma tunnetaan paitsi muodista myös rikkaasta ruokakulttuuristaan. Kaupungissa on lukuisia ruokamarkkinoita, joista kuuluisin on Campo dei Fiori. Täällä voit kokea vilkkaan markkinatunnelman ja ostaa tuoreita vihanneksia, meheviä hedelmiä, aromikkaita mausteita ja muita herkkuja suoraan paikallisilta tuottajilta. Campo dei Fiori on myös oiva paikka maistella paikallisia herkkuja, kuten pizzaa, pasta carbonaraa ja gelatoa.

Toinen suosittu alue uniikkien ruokaesineiden etsintään on Trasteveren kaupunginosa. Täällä voit löytää kaikenlaisia herkkuja pienistä paikallisista leipomoista ja juustokaupoista. Alueella sijaitsee myös Rooman suurin kirpputori, Porta Portese, jossa voit tehdä löytöjä vintage-esineistä ja ainutlaatuisista ruokatuotteista. Trasteveren kaupunginosa on täynnä viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista aitojen roomalaisten tunnelmissa.

Viinien ja oliiviöljyjen makumatka Roomassa

Rooma tarjoaa myös upeita mahdollisuuksia tutustua italialaiseen viinikulttuuriin ja oliiviöljyjen maailmaan. Kaupungista löytyy lukuisia enoteekkeja, joissa voit maistella eri alueiden viinejä ja löytää juuri oman suosikkisi. Esimerkiksi Espanjalaisten Portaiden lähistöllä sijaitseva Enoteca Palatium keskittyy Laziosta peräisin oleviin pientuottajien viineihin ja oliiviöljyihin. Täällä voit tutustua alueen ainutlaatuiseen viinivalikoimaan ja maistella laadukkaita oliiviöljyjä.

Jos haluat syventyä viinien ja oliiviöljyjen valmistusprosessiin, voit suunnata kohti ”frantoioita” eli oliiviöljymyllyjä. Voit valikoida omat oliivisi ja viedä ne myllyyn puristettavaksi. Tämä ainutlaatuinen kokemus mahdollistaa tuoreen ja laadukkaan oliiviöljyn saamisen suoraan tuottajalta.

Rooma tarjoaa siis paitsi muotia ja shoppailua myös herkullisen matkan ruoan ja juoman maailmaan. Viinien maistelusta markkinoiden herkkuihin ja paikallisten tuottajien tarjontaan, kaupungin ruokakulttuuri tarjoaa elämyksiä kaikille makujen ystäville.


Kommentit

Ostokset — 1 kommentti

  1. Tuossa jo vinkattiin, mistä voisi lähteä etsimään viinejä matkalaukun täytteeksi. Osaisiko kukaan sitten neuvoa, mitkä olisivat niitä parhaita ja mahdollisimman ”paikallisia” viinejä Rooman suhteen? Itse olen vasta aloittanut viinien maailmaan tutustumisen, enkä ole vielä pitkällä asian suhteen. Olisi kuitenkin kiva seuraavalla Rooman reissulla, eli ensi syyskuussa, tuoda mukana muutama pullollinen loistoviiniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>