Ostokset

Muotiin syventyneille Rooma tarjoaa vaihtoehdon Milanon ja Lontoon kaltaisille muotipääkaupungeille, kaupungille ominaisella vivahteella. Toisin kuin muotimaailman hektistä elämänrytmiä ja pääosin muotitalojen luomaa lifestyle -kuvaston kulloistakin kärkeä jäljittävät fanaatikot, jotka päiväperhojen tavoin tavoittelevat suunnittelijoiden ja mallistojen kautta hetken viivähdystä ajan hengen keskiössä ja siten täydellistä Ikaroksen lentoa kohti hetkessä elämisen kokemusta, roomalaiset suhtautuvat muotiin ja shoppailuun kokonaisvaltaisemmin, osana autenttista  klassista roomalaista elämäntapaa, pääkaupunkilaisen etuoikeudella. Rooma tarjoaakin erinomaiset ostosmahdollisuudet paitsi muotia tiivisti seuraaville ja erityisen maksukykyisille, myös niille jotka etsivät täydellistä ’cheap and chic’ –kokemusta.

Haute Couture ja boutiquet keskittyvät Roomassa erityisesti Via Condottin, Via Frattinan ja Via Sistinan varsille; Versacen, Pradan , Armanin, Cuccin ja muiden huippumerkkien liikkeet puolestaan Espanjalaisia Portaita reunustaville kaduille. Via Corson varrelta löytyvät ketjumyymälät ja turistien suosimat valtavirtaostospaikat Ferrarin myymälästä alkaen; samankaltainen  tarjonta, joskin ilmapiiri on enemmän paikallisten makuun, löytyy Via Cola del Rienzolta Vatikaanin pohjoispuolelta.

Trasteveren kaupunginosa on perinteisesti suosittu alue uniikkiesineitä etsittäessä; esimerkiksi kaupungin suurin kirpputori Porta Portese sijaitsee alueella, samoin lukuisia antiikkikauppoja. Muualta Roomasta antiikkikauppoja löytyy erityisesti Via Babuinolta – pääasiassa antiikkiin keskittyneitä katuja on myös ainakin Espanjalaisten Portaiden läheisyydessä.

Ruokamarkkinoista kuuluisin on Campo dei Fiori. muista markkinoista Testacchion toriaukea on erityisesti paikallisten suosiossa; päivittäistuotteet vihanneksista kalaan ja juustosta leipomuksiin ovat tarjolla suoraan kalastajien ja lihanleikkaajien tiskeiltä, ilman turistilaumoja. Viiniä ja öljyä kotiin viemiseksi halajavan kannattaa suunnistaa johonkin kaupungin enotecoista; esimerkiksi Espanjalaisten Portaiden lähistöllä sijaitseva Enoteca Palatium myy lähes yksinomaan Lazion alueen pientuottajien viinejä ja öljyjä. Suoraan ruoka- ja ostoskulttuurin ytimeen pyrkivä hankkii itse valikoidut oliivinsa ja vie ne ’frantoioon’ eli myllyyn puristettavaksi; valmis öljy on noudettavissa yleensä seuraavan päivänä.

One Reply to “Ostokset”

  1. Tuossa jo vinkattiin, mistä voisi lähteä etsimään viinejä matkalaukun täytteeksi. Osaisiko kukaan sitten neuvoa, mitkä olisivat niitä parhaita ja mahdollisimman ”paikallisia” viinejä Rooman suhteen? Itse olen vasta aloittanut viinien maailmaan tutustumisen, enkä ole vielä pitkällä asian suhteen. Olisi kuitenkin kiva seuraavalla Rooman reissulla, eli ensi syyskuussa, tuoda mukana muutama pullollinen loistoviiniä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.