Joukkoliikenne ja liikkuminen

Joukkoliikenne Roomassa toimii kohtuullisesti, joskin maanpäällisen liikenteen aikataulut ovat epäluotettavia johtuen jatkuvista ruuhkista, huonosta pysäköintitilanteesta sekä tietöistä/restaurointityömaista jotka kaikki paitsi hidastuttavat matkantekoa, myös ohjaavat liikennettä yhä uusille reiteille. Painetut ohjeet ja aikataulut tuppaavat olemaan ajastaan jäljessä heti ilmestyttyään. Metron osalta verkosto on kohtuullisen toimiva joskin auttamattoman harva johtuen kaupungissa voimassaolevasta kaivauskiellosta.

Raitiovaunulla liikkuminen on hyvä vaihtoehto erityisesti Vatikaanin suuntaan sekä Trastivieren kaupunginosassa. Uusi metrolinja on tulossa mutta arviot valmistumisesta vaihtelevat vuosien 2020-2050 välillä. Taksien osalta kannattaa varmistaa että kyseessä on virallinen taksi ja että hinta on tariffinmukainen. Matkustaminen sinänsä on edullista; bussilipun hinta on 1.5€, päivälipun hinta 6€ – hinnat saattavat tosin muuttua sillä korotuspaineet ovat melkoiset. Päivitettyä lisätietoa löytyy kaupungin virallisilta verkkosivuilta.

Suurempia lentokenttiä Roomassa on kaksi:

–          Fiumincino, eli Leonardo da Vincin kv. Lentokenttä, joka sijaitsee noin 30 km etäisyydellä kaupungin keskustasta. Terminaalista on junayhteys joka kestää vajaat puoli tuntia ja hinta on alle 20€; myös paikallisjuna ja -bussivaihtoehdot vievät lentokentältä keskusasemalle, joskin se edellyttää vaihtoa metroon. Taksimatka kustantaa 40-60€; halvin hinta on Rooman kaupungin virallisilla takseilla (’valkoiset taksit’) kuljettaessa.

–          Ciampino, joka sijaitsee 15 km kaupungin ulkopuolella ja josta on suora bussiyhteys keskustaan. Hinta 5-15€, yhtiöstä riippuen. Kenttä on erityisesti halpalentoyhtiöiden suosiossa. Taksimatka on hieman edullisempi kuin Fiumincinolta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.