Rooman valtion ja Rooman kaupungin historiaan sisältyy monta vaihetta. Tämän sivun alla useita Rooman historiaa käsitteleviä artikkeleita. Jokainen artikkeli muodostaa jonkin näkökulman, ajanjakson tai molempia.

Barbaarit – Näkökulma antiikin roomalaisten suhtautumiseen ulkopuolisiin kansoihin. Mitä olivat roomalaisten barbaareiksi kutsumat ihmiset ja mikä oli heidän vaikutuksensa Rooman ja koko Euroopan historiaan.

Rooman valta – Läpileikkaus Rooman historiaan vallan ja hallinnan perspektiivistä. Mistä kaikki alkoi ja kuka milloinkin hallitsi ja millä perusteilla.

Uskonto antiikin Roomassa – Ei se ole Jerusalem, eikä se ole Betlehem. Vaan se on Rooma, kristikunnan keskeisin kaupunki. Artikkelissa on tutkielma antiikin Rooman suhteesta uskontoon ja uskontoihin. Ja kun puhutaan antiikin Roomasta ei puhuta vain yhdestä kaupungista vaan koko tunnetusta maailmasta.


Kommentit

Historia — 1 kommentti

  1. Loistava kokoelma Rooman historiaa koskien, todella harvinaista matkailusivustolle! Tuosta sai mukavaa luettavaa ja rutkasti tietoa asiaan aiemmin vihkiytymätön himomatkailija. Tavallisesti matkaan lähdetään ja sieltä palataan ne suosituimmat nähtävyydet mielessä, mutta tuosta sai innoitetta tutustua muuhunkin historialliseen puoleen. Itse aion esimerkiksi lähteä katsomaan Via Appian jäänteitä. Bakkanaaleista en ollut koskaan edes kuullut, joten tulipa sekin aukko paikattua sivistyksessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>