Hintataso

Hintojen osalta ravintolakäynti on edullinen; kahden hengen illallinen alkupaloineen ja jälkiruokineen sekä juomineen kustantaa reilun kolmanneksen siitä mitä Suomessa, keskimäärin. Samoin alkoholi on edullista; yli kympin viinipullo on jo laadultaan erinomaista, peruspöytäviinin maksaessa pari – kolme euroa. Muuten nyrkkisääntönä on että turisteille suunnatuissa paikoissa sekä ruoka että muut ostokset ovat huomattavasti hintavampia, mistä syystä on hyvä etsiytyä paikkoihin jossa paikallisetkin käyvät. Nähtävyyksien lähellä voit varautua maksamaan kaikesta hieman ylimääräistä, eikä laatu suinkaan nouse samassa suhteessa, päinvastoin. Pätee erityisesti ruokaan ja juomaan.

Julkinen liikenne on edullista mutta saksalaista täsmällisyyttä on turha odottaa. Takseissa on monenlaista yrittäjää; tariffin tulee kaupungin sisällä näyttää ykköstä; alkuhinta on noin 3€ ja 1€/kilometri tulee lisää matkan taittuessa. Kaupungin viralliset taksit ovat varmin valinta, myös muita rehellisiä yhtiöitä on. Perussääntönä, mitä aggressiivisempi kyydin tarjoaja (esim. asemat ja kentät), sitä varmemmin hinnassa on ylimääräistä.

Ostoksista vaatteet, jalkineet,  nahka ja jalokivet ovat edullisia ja tarjontaa on laidasta laitaan. Sisäänpääsyhinnat nähtävyyksille jne. ovat kohtuullisia; Vatikaanissa museoiden sisäänpääsymaksu on hieman alle 20€. Useimmat kirkot Roomassa eivät peri sisäänpääsymaksua, tai se voi olla vapaaehtoinen. Monet kirkot tosin eivät noudata säännöllisiä aukioloaikoja.

Asumisen suhteen esim. keskusaseman tienoon hotellit ovat ydinkeskustaa edullisempia, johtuen sijainnista etäämpänä nähtävyyksistä ja Vatikaanista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.