Roomassa on tarjolla lukemattomia herkullisia ravintoloita, mutta kaupungin ehdottomat helmet löytyvät sen pizzoista. Roomalainen pizza eroaa hieman perinteisestä napolilaisesta pizzasta, mutta tarjoaa upean makuelämyksen omalla tavallaan.

Yksi Rooman parhaista pizzerioista on aiemmin ravintola Da Remo Trasteveressä. Tässä pienessä ja vilkkaassa ravintolassa pääset nauttimaan autenttisesta roomalaisesta pizzasta. Da Remo tunnetaan erityisesti ohuesta ja rapeasta pohjastaan, joka on täydellisessä tasapainossa mehukkaiden täytteiden kanssa. Tarjolla on myös laaja valikoima erilaisia pizzapaloja, joten voit valita mieleisesi makuyhdistelmän.

Toinen suosittu pizzeria on Pizzeria Emma Piazza Navonalla. Tämä moderni pizzeria tarjoaa korkealaatuista pizzaa, joka on täyttänyt monien vaativien asiakkaiden odotukset. Emma tunnetaan myös laajasta valikoimastaan, josta löytyy vaihtoehtoja niin perinteisistä kuin kokeellisemmistakin makuyhdistelmistä pitäville.

Rooman kuuluisin pizzeria Napolin ulkopuolella on Pizzeria Ostiense Centocelle. Tässä perheomisteisessa pizzeriassa valmistetaan aitoa napolilaista pizzaa suurella sydämellä. Täyteläiset ja aromikkaat pizzat valmistetaan perinteisiä menetelmiä kunnioittaen, ja pizzapohjat saavat tarvittavan kohotusajan ennen paistamista.

Roomassa on lukuisia muitakin upeita pizzerioita, joten jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa kaupungista. Roomalainen pizza on ehdottomasti maistamisen arvoinen herkku, ja sen parissa vietetty ilta on takuuvarmasti ikimuistoinen elämys.

  1. Da Remo: Da Remo on yksi Rooman suosituimmista pizzerioista. Se sijaitsee Trastevere-naapurustossa ja tarjoaa perinteisiä roomalaisia pizzoja. Da Remon pizzat tunnetaan herkullisesta ohuesta ja rapeasta pohjasta.
  2. Pizzeria Da Baffetto: Pizzeria Da Baffetto on toinen Rooman kuuluisista pizzerioista. Se sijaitsee keskustassa lähellä Piazza Navonaa ja on suosittu niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa. Da Baffetton pizzat ovat täyteläisiä ja maukkaita.
  3. Pizzeria Ai Marmi: Pizzeria Ai Marmi, jonka nimi tarkoittaa ”marmoripizzeriaa”, on aito roomalainen pizzeria. Se tarjoilee perinteisiä roomalaisia pizzoja ohuesta ja rapeasta pohjasta. Pizzeria sijaitsee Trastevere-naapurustossa ja on monien roomalaisten suosikki.
  4. Pizzarium: Pizzarium on erilainen kuin perinteiset pizzeriat. Se tarjoilee gourmet-pizzoja, jotka valmistetaan erilaisilla maukkailla täytteillä. Pizzariumin omistaja Gabriele Bonci on tunnettu pizzamestari, ja hänen pizzansa ovat erittäin suosittuja Roomassa.
  5. Sforno: Sforno on suosittu pizzeria Rooman eteläisessä Appian Wayn alueella. Se tarjoaa herkullisia ja perinteisiä roomalaisia pizzoja. Sforno on tunnettu myös ystävällisestä palvelustaan ja mukavasta ilmapiiristään.
  6. Pizzeria Emma: Pizzeria Emma sijaitsee Rooman keskustassa lähellä Piazza Veneziaa. Se tarjoaa laajan valikoiman herkullisia pizzoja. Pizzeriassa käytetään tarkkaan valittuja raaka-aineita ja pizzat valmistetaan perinteiseen roomalaiseen tyyliin.
  7. Pizzeria Ai Fiori: Pizzeria Ai Fiori sijaitsee Trastevere-naapurustossa ja tarjoaa laajan valikoiman roomalaisia pizzoja. Pizzerian erikoisuus on pizzat, jotka on valmistettu erittäin maukkaista ja laadukkaista raaka-aineista.
  8. Pizzeria Flavio al Velavevodetto: Pizzeria Flavio al Velavevodetto sijaitsee Testaccio-naapurustossa ja tarjoaa herkullisia roomalaisia pizzoja. Pizzeriassa on tunnelmallinen sisustus, ja sen pizzat ovat kuuluisia herkullisesta mausta ja mehevyydestä.
  9. Pizzeria La Gatta Mangiona: Pizzeria La Gatta Mangiona sijaitsee Monteverde-naapurustossa ja on yksi Rooman suosituimmista pizzerioista. Pizzeriassa käytetään tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, ja sen pizzat ovat tunnettuja herkullisesta mausta ja ihanasta rapeudesta.
  10. Pizzeria La Montecarlo: Pizzeria La Montecarlo sijaitsee Trastevere-naapurustossa ja tarjoaa herkullisia roomalaisia pizzoja. Pizzerian pizzat valmistetaan perinteiseen roomalaiseen tyyliin, ja niiden täytteissä käytetään laadukkaita raaka-aineita.

Rooma on tunnettu maailman parhaista pizzoistaan, ja tässä artikkelissa olemme esitelleet kaupungin parhaat pizzeriat. Toivottavasti olet saanut hyviä vinkkejä ja inspiraatiota, ja että pizzantäyteiset seikkailusi Roomassa tulevat olemaan ikimuistoisia.

Roomalla on pitkä historia pizzan suhteen, ja tällä kauniilla kaupungilla on paljon tarjottavaa pizzan ystäville. Meidän valikoimassamme on ollut kaikkea perinteisistä roomalaisista pitsakorista napolilaisiin ohutpohjaisiin pizzoihin. Jokaisella pizzerilla on oma ainutlaatuinen tyyli ja maku, jotta jokainen löytää Roomasta itselleen täydellisen pizzan.

Muista jakaa tätä artikkelia sosiaalisessa mediassa ja kutsua ystäväsi mukaan Roomaan. Kommentoi myös tällä sivulla tai pizzerioiden alasivuilla ja kerro kokemuksistasi. Sosiaalinen media on täydellinen tapa jakaa matkamuistoja ja inspiroida muita matkustajia.

Rooma on satevarma matkakohde, ja jokainen pizzantäytteinen seikkailu on varmasti unohtumaton. Syö hyvin ja nauti Rooman mahtavasta ruokakulttuurista. Ja mikä tärkeintä, älä unohda maistaa aitoa roomalaista pizzaa!