Roomasta löytyy nähtävyyksiä monilta eri aikakausilta. Tämän sivun alle on koottu niistä merkityksellisimmät. Nähtävyyden nimi on samalla linkki siitä kertovalle alasivulle.

Colosseum – Antiikin aikainen amfiteatteri. Gladiaattorien areena. ”Ave, Caesar, morituri te salutant”, väitetään sanotun. Ehkei sanottu, mutta lopputulos oli sama.

Forum Romanum – Roomalainen tori, aukio johon antiikin Rooman toiminta keskittyi.

Pantheon – Hyvin säilynyt antiikin aikainen jumalten temppeli. Kaikille jumalille. Tai ainakin seitsemälle.

Circus Maximus – Vaunukilpailujen ja gladiaattoritaistelujen pitopaikka. Siis silloin muinoin. Toimii nykyään puistona. Ja nähtävyytenä.

Trevin lähde – Kolmen tien risteyksessä sijaitseva ”Fontana di Trevi”. Sitä muuten rakennettiin 30 vuotta eli ihan vaatimattomasta suihkulähteestä ei ole kyse.

Pyhän Pietarin Kirkko – Maailman ehkä tunnetuin kirkko. Sitä ei rakennettu kuin Iisakin kirkkoa vaan yli kaksi kertaa kauemmin.

Espanjalaiset portaat – Nämä leveät portaat ovat suosittu kokoontumispaikka. Sana espanjalainen liittyy jotenkin lähellä asuneeseen Espanjan suurlähettilääseen. Ja onhan siinä myös saman niminen tori.

 Kommentit

Nähtävyydet — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>