Rooma on yksi maailman tärkeimmistä kulttuurikaupungeista ja siellä sijaitsee valtava määrä merkittäviä museoita. Rooman museot tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua antiikin aikakauden taideteoksiin, arkeologisiin löytöihin ja maailmankuuluihin taiteilijoiden mestariteoksiin.

Yksi Rooman kuuluisimmista museoista on Vatikaanin museot. Näissä museoissa voi ihastella muun muassa Michelangelon maalaustaidetta Sikstuksen kappelin kattofreskoissa sekä Vatikaanin taidekokoelman arvokkaita teoksia, kuten Rafaelin Huoneiden freskoja. Vatikaanin museoiden kiertely voi olla kokonainen päiväretki, sillä ne ovat valtavat ja täynnä uskomattomia taideaarteita.

Toinen merkittävä museo Roomassa on Galleria Borghese. Tämä taidemuseo sijaitsee upeassa Borghesen puistossa ja tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua maailmankuuluun taidekokoelmaan. Museosta löytyy muun muassa Berninin veistoksia sekä maalauksia Caravaggiolta, Raffaellolta ja Tizianilta. Galleria Borghese on suosittu vierailukohde, joten liput kannattaa varata etukäteen.

Roomassa sijaitsee myös useita arkeologisia museoita, kuten Palazzo Massimo alle Terme ja Rooman kansallismuseo. Nämä museot esittelevät antiikin Rooman ajan arkeologisia löytöjä ja tarjoavat mahdollisuuden tutustua esimerkiksi antiikin kreikkalaiseen ja roomalaiseen taideteoksiin sekä Egyptin kulttuuriin. Näissä museoissa voi saada kattavan kuvan Rooman menneisyydestä ja sen vaikutuksesta nykypäivään.

Rooma tarjoaa museoiden ystäville valtavan määrän nähtävää ja koettavaa. Museoihin tutustuminen antaa mahdollisuuden sukeltaa Rooman rikkaaseen kulttuurihistoriaan ja ihailla maailmankuulujen taiteilijoiden teoksia. Valinnanvaraa riittää niin antiikin ajan teoksista kuin renessanssin mestariteoksistakin. Rooman museot ovat ehdoton must-see kohde kaikille kulttuurin ja taiteen ystäville.

 • Vatikaanin museot ovat yksi maailman suurimmista taidekokoelmista ja sisältävät muun muassa Vatikaanin taidemuseon ja Sikstuksen kappelin. Museoissa voi ihailla lukuisia maalauksia, veistoksia ja antiikin aarteita.
 • Rooman kansallismuseo on yksi Rooman tärkeimmistä museoista ja se esittelee Rooman historiallista ja arkeologista perintöä. Museosta löytyy muun muassa Egipto-museo sekä Palazzo Massimo alle Terme, joka sisältää antiikin veistoksia ja freskoja.
 • Borghesen galleria on yksi Rooman tunnetuimmista taidemuseoista ja se sijaitsee Villa Borghesen puistossa. Museossa voi ihailla muun muassa Berninin veistoksia ja Caravaggion maalauksia.
 • Capitoliinin museo sijaitsee Rooman Kapitolin kukkulalla ja se esittelee antiikin Rooman aikaisia veistoksia, marmorisia patsaita ja arkeologisia löytöjä. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa Musei Capitolini, Palazzo dei Conservatori ja Palazzo Nuovo.
 • Etruskien museo Villa Giulianossa esittelee Etruskien kulttuuriperintöä Roomassa. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa koruja, keramiikkaa ja hautalöytöjä.
 • Rooman keskiaikamuseo on erikoistunut keskiaikaiseen taiteeseen ja historiaan. Museossa voi tutustua muun muassa keskiaikaisiin maalauksiin, käsikirjoituksiin ja kirkollisiin esineisiin.
 • Ara Pacis -museo on omistettu Rooman Ara Pacis -alttarille, joka on peräisin keisari Augustuksen hallituskaudelta. Museossa esitellään alttarin historiaa ja sen ympärillä olevia antiikin Rooman aikaisia veistoksia.
 • Villa Farnesina on renessanssipalatsi Roomassa, joka sisältää upeita freskoja, veistoksia ja koristeellisia yksityiskohtia. Palatsi on avoinna yleisölle ja tarjoaa upean kulttuurielämyksen.
 • Galleria Doria Pamphilj on yksi Rooman suurimmista ja tärkeimmistä yksityisistä taidekokoelmista. Galleriassa voi ihailla muun muassa Rafaellon, Tizianon ja Caravaggion mestariteoksia.
 • Rooman taideakatemia on roomalaisten taiteilijoiden oma museo, jossa järjestetään näyttelyitä ja esitellään paikallista nykytaidetta ja muotoilua. Museo on suosittu vierailukohde taiteesta kiinnostuneille.
 • Ara Coeli -museo sijaitsee Rooman Campidogliolla ja se esittelee alueen historiaa ja arkeologisia löytöjä. Museon kokoelmiin kuuluu muun muassa Rooman valtionarkisto, josta löytyy historiallisia asiakirjoja ja kirjoja.
 • Barberinin taidemuseo sijaitsee Barokkilinnan sisällä ja se esittelee Barberinin suvun taidekokoelmaa. Museossa voi ihailla muun muassa maalauksia, veistoksia ja koruja.
 • Palazzo Massimo alle Terme sisältää Rooman kansallismuseon suuren osan kokoelmista. Museossa voi ihailla muun muassa antiikin veistoksia, freskoja ja pronssiesineitä.
 • Rooma on todellinen taiteen ja kulttuurin keidas, jonka lukuisat museot tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua maailmankuuluun taidehistoriaan ja löytää uusia perspektiivejä menneisyyteen.

  Roomassa sijaitsevat museot kattavat laajan valikoiman kulttuurisia aarteita antiikin ajoilta aina nykypäivään asti. Alkusanat artikkelissa esittelevät Rooman museot sekä oman sivunsa ansaitsevat Colosseum, Vatikaanin museot, Galleria Borghese, Kapitoliinin museot ja arkeologinen museo.

  Rooman museot tarjoavat useita mahdollisuuksia oppia ja ihailla taidetta eri aikakausilta ja kulttuureilta. Antiikin Rooman aarteet, kuten Colosseum ja Kapitoliinin museot, vievät kävijät ajassa taaksepäin Rooman valtakunnan aikaan.

  Vatikaanin museot ovat taiteen ystävien unelma, jossa voi nähdä esimerkiksi Sixtiniläisen kappelin upeat freskot. Museoita kiertäessä voi ihailla Vatikaanin kokoelman tärkeimpiä teoksia, kuten Rafaelin Stanzeja ja antiikin veistoksia.

  Galleria Borghese tarjoaa ainutlaatuisen kokoelman renessanssin ja barokkityylisiä taideteoksia, kuten Berninin veistoksia ja Caravaggion maalauksia. Tämä museo on todellinen taiteen rakastajien taivas.

  Arkeologisen museon kokoelmat antavat syvällisen kuvan antiikin Roomasta ja sen vaikutuksesta länsimaiseen kulttuuriin. Museossa voi ihailla esimerkiksi Rooman valtakunnan aikaisia veistoksia ja freskoja.

  Tutustuakseen Rooman museoiden aarteisiin perusteellisemmin, kannattaa varata aikaa useammalle päivälle. Museoissa opastetut kierrokset auttavat ymmärtämään teosten taustaa ja tulkintaa.

  Muista myös jakaa omat kokemuksesi Rooman museoista sosiaalisessa mediassa ja jättää kommentteja artikkelin tai museoiden omille sivuille. Keskustele muiden kanssa ja jakakaa tietoa ja vinkkejä matkailijoille.

  Rooman museot tarjoavat unohtumattoman kokemuksen kaikille taiteesta ja historiasta kiinnostuneille. Tule ja astu antiikin ja taiteen maailmaan Roomassa!